Status
Doakan semua murid 6 Cekap dapat 5A ya :)..Thank you ,

november. december.

Assalamualaikum!!

Haaa..lama x post...okey. Ni ada berita nihh

Aineen dapat 5A! Haha. Lambat bagitau. Baru nak bagitau nih. Aineen dpt samsung mega :3

And im goin to boarding school!! A.k.a skolah berasrama penuh.

Aineen dapat tawaran sbp ke Smk sains sembrong!!
Aineen pon dpt tawaran krk di smk bandar tenggara 2

Tapi semestinye pegi ke sbp..hehe

Okeyy byee

Monday, Tuesday ,Wednesday, blablabla

Assalamualaikum!

Yeah, dah sekian lama Aineen tak post, ni pon BFF Aineen (Hanis) suruh buat tutorial. Nak buat tutorial ape jek? Tutorial blog dh lama dh lupa. Tutorial tudung boleh laaa :3 . Okey, Aineen nak crite jap.

Isnin lepas. Aineen hias cupcake. Best gilerr! Pastu Aineen bagi la cupcake tu kt org lain. Ada 4 cupcake. Aineen makan satu jeeee xD. Mana larat nak makan semua. Dahla manis.

Pstu dh habis, masuk kelas lhaa. Apa lagi, kawan-2 Aineen yng duduk dekat ngan Aineen , masukkan yang hiasan untuk cupcake yang biji-2 warna-warni tu dlm air. Bau dia.. perghh... xD .. Takde keja katakan....... 

Pastu ada satu ni. Pentomin. Atau teater. Atau drama. xD . Aineen tengok la skejap. Besttt! xD.. Tapi masa tu dorang berlatih je. :3 . Okey pe. .

Lepastu kan lepastu kan. Semalam (Khamis) ada kursus jenazah. Belajar cara-2 menguruskan jenazah. Lepas habis ceramah dripada ustaz. Kitorang kena buat kumpulan. Kitorang pulak kena uruskan jenazah. Aineen kena berlakon jadi jenazahnye..haihhh =="..Tapi ok laa. takyah susah-2 nak balut-2 pebenda...baring jerrr xD

Skang kat skolah Aineen musim batu seremban. yep. lelaki pon main. Sporting per.
Cikgu plak. Buat dek je. Yela, xD

Sebenarnye banyak gila aktiviti kat skolah. hehe. tapi kalau crite, smpai esok x habis kott.

Okey, Tadi, guru kelas Aineen (Cikgu Zahar) ada cakap nnt nak wat carnival untuk minggu sains dan matematik. Carnival tu ada parachute , rumah hantu, naik kuda, memancing ikan keli, paintball (YEAHH!!) dan lain-2! 

Aineen ngan kawan-2 Aineen rancang nak masuk rumah hantu dulu :D

After UPSR 's week :D

Assalamualaikum!

Yep, minggu ni, macam-2 aktiviti ada untuk hilangkan stress bagi calon-2 UPSR kat skolah Aineen :D.. Best gilerr! xD

Hari Rabu - Bola Jaring

Hari Khamis- Galah panjang

Hari Jumaat- Baling Selipar. (sambung minggu dpn nnt)

Best gilerr woo! Yang paling-2 best galah pnjng and baling selipar!! Permainan tradisional kowtt!!

Biasanye masuk kelas pukul 11 lebih, Aineen masuk kelas main batu seremban (permainan tradisional lagi xD) . Lagipun cikgu x masuk kelas. :D. Best  woo~ xD

Yeah, mmg best tu best, tapi peperiksaan akhir tahun still ada~ ><

Okayy. Byee~

PPIM Camping Daerah Kulaijaya, (SMK and SK)

Assalamualaikum!

 Jumaat lepas, Aineen ngan 2 org lgi kawan Aineen menyertai perkhemahan PPIM (Persatuan Puteri Islam Malaysia) daerah Kulaijaya.! BEST!! 3 hari 2 malam tauu ><..

Mula-2 kitorang dirikan khemah, Aineen tak pernah dirikan khemah ataupun tidur dlm khemah, masa masuk dlm khemah tu rasa mcm jakon la sbb tak pernah masuk..

Lpstu, ada banyak ceramah, antaranya kitorang diajar membuat simpulan dan ikatan, CPR, dan juga ada ceramah yang bertajuk 'Sayangi Diri' , Best giler!! . Pastu pada waktu malam ada banyak aktiviti best-2.

Aktiviti pada malam pertama mmg best giler!!. Kena biarkan belon tidak jatuh kat lantai, bekerjasama untuk tiup 'feather' tu biar tak jatuh, lepas tu kena bina orang-orang guna belon!

Kumpulan Aineen mmg lawak giler masa buat orang2 tu, dah macam baru keluar hospital orang-2 tu, so kitorang namakan Mr. Bloon baru balik dari hospital..haha xD

Kitorang biasanya tidur pukul 11-12 mlm. Aineen tidur pukul 11 pada mlm pertama dan pukul 12 pada mlm ke-2. Pastu Aineen kena bangun pukul 4:30 pagi sebab kalau Aineen bangun lambat , tandas memang penuh giler. Walaupun Aineen bngun pukul 4:30, Aineen masih kena tunggu giliran sbb ada yng bangun lebih awal dari Aineen.

Lepas mandi dan bersiap, kira-2 pukul 5 pgi Aineen pegi dewan ngan kawan Aineen, tunggu azan Subuh.

Yep. Tulah antara pengalaman-2 Aineen masa camping. Mmg AWESOME la! xD

Sukan ~.~

Khamis lepas Aineen lawan lompat tinggi, dapat lepas smpai 112 cm, tak sangka boley lepas sampai cenggitu, tahun lepas takleh lepas.. weww xD

Aineen masuk lompat tinggi je sbb lawan lompat tinggi ari khamis. Kalau yang lari lawan ari Sabtu, tpi Aineen x dtng sbb kena balik kampung. Kalau tak, Aineen dpt masuk lumba lari. Adoii ruginya.. -.-

hrp-2 tahun ni rumah merah menang lagi...hehe xD

oklaa bye.

BefhuDEI

 Skang baru Aineen tau knpe Aina,Aisya,Dafina delete blog dorang,.. rupa-rupanya kene hack,JAHAT betul hacker tu, tak silap Aineen, Aina citer yng tajuk blog Aina dah tukar jadi Aina bongok, Dafina pulak, Dafina gedik, JAHATNYERRRRRRRR! D:<

Takpa,takpa kau hacker, nnt kau trimalah balasannya, knape kau jeles sngt ngan dorang..haish, dunia..dunia.. -,-

Cuti skolah dah start kann?. Minggu ni ada kelas tmbahan, Aineen gi ari Isnin je sbb Selasa kena gi KL, ada emergency, asyik ponteng jer, hish =-=

Hari ni pulak, ada sedara dtng,nak tau sebab apa? Xpayah la, :p

UPSR= And again, i forgot how many days left, -,-

hullo!

ello everybody!! Yes,Aineen tau Aineen da lamaaaaaa sngt tak update blog..bru lepas exam kan.... wew =-="..harap-2 keputusan meningkat...sejak kebelakangan ni,Aineen asyik x go skola je,ulang-alik gi KL xD.Dulu bulan Mac camtu, ibu Aineen tercucuk pisau kat kaki, kena jahit,pastu, da bukak jahitan, kena infection lak. Jahit la lgi skali,kena tahan wad seminggu, mula-2 Aineen gi KL sbb nk tngk nenek, nenek sakit.

Banyak la perkara terjadi tahun ni,hari guru yang lepas, best woo >.<! Cikgu-2 serta murid-2 buat giyomi..klakarr!!.. Pastu ada la mcm undi, guru paling cantik, paling ensem, macho, bergaya,berdedikasi,garang. Ada surprise plak tu, iaitu cikgu dngn rambut paling bergaya, nama cikgu yng dpt anugerah rambut paling bergaya ialah Cikgu Affendi, a.k.a Saiful.. xD. Rambut cikgu (a.k.a Saiful) masa tu belah tengah, da mcm nerd da xD..

Yang paling klakar, kawan Aineen, Amir ngan Farouk buat gentleman ngan giyomi, gentlemen paling klakar, Amir masa tu goyang-2 badan,sama cam Farouk. Tiba je chorus gentleman tu, Amir pakai cermin mata hitam, pastu nari cam shin chan.. klakar gilerr!!

Memang best la hari guru tahun ni! :3

UPSR= umm..how many days left? ><

okay la..bubyee!! Assalamualaikum!

Freebies| Header, (1st time)

Aineen try-2 buat header,xdela cantik sngt ><..simple jer~klau nak amik,amik laa, XD





Mr. Right Selebriti - Ain Maisarah

Yayyy!!! akhirnya dapat pon buku Mr. Right Selebriti!!! Weeeeeeee~!..Best citer diaa..memang best sangat sangat lahh!.x sabar nak beli Mr. Right Berkopiah,Mr. Right Diraja dan lain-lain,Nak tau sinopsis Mr. Right Selebriti?

Sinopsis-:

Nana Ilyana Binti Yusman,dahulu popular sebagai The Wannababes di Sekolah Sri Bangsar.Kini usianya di penghujung 20-an.Masih seorang tiada berteman.Tiada calon suami boleh dibawa bertemu keluarga dan diperkenalkan.

Mencari teman hidup bukan semudah memilih kasut.Itu motto Nana bila bercerita tentang jodoh.Lalu dia membuka mata luas-luas, hasrat hati mahu memilih lelaki yang paling setia dan paling menghargainya. Namun hakikatnya, itu misi mustahil kerana pada usia begini, lelaki-lelaki baik kebanyakannya sudah berkahwin dan beranak dua!

Ramai mengesyorkan carian jodoh di  Facebook. Namun Nana sendiri tidak menyangka jodohnya melalui jalan berbeza.Bukan Jalan TAR yang sesak sentiasa, tetapi melalui jalan menyertai program realiti TV yang terkemuka. Nana dipilih memasuki program mencari jodoh di TV dan tanpa disangka, hatinya betul-betul terpaut pada seorang selebriti. Selebriti yang turut direbut oleh 12 orang gadis!

Mampukah Nana jadi suri hati selebriti itu? Atau ada rahsia besar yang bakal merosakkan segala harapan hidup bersama?

Tambah sikit...

Nana turut berhijab kerana dipaksa, tapi, lama-kelamaan Nana sudah terbiasa dan ingin terus berhijab. Pada masa yang sama, Nana turut direbut oleh 3 jejaka, Siapakah yang bakal menjadi suami Nana? Belilah buku "Mr. Right Selebriti" untuk mengetahui cerita selanjutnya :P

Takkan nak ceritakan semua kann XP

CNY Holiday!! Perpisahan..

Yay!! Finally it's CNY holiday!!... Balik kampu woo~ balik kampung~ woo eoo~ hati girang XDD

But,the sad part is,my beloved teacher, Puan Haidah,is leaving 6 Cekap :'(...srsly,everyone's soooooo saddd...especially 6 CEKAP.

So,the next day,we brought 2 cakes,and some presents for Puan Haidah...we have our 6 Cekap Blog :3.. wanna see it? sure!!..here

Sedih lor.....Cikgu Haidah ada buat kertas nilai murni,tapi dalma kertas tuh ada maksud tersiratnyer...


                                             
                                             Murid-murid yang disayangi,
 
     Sudah lebih setahun cikgu menabur bakti di sekolah ini. Banyak kenangan pahit dan manis yang telah cikgu tempuhi. Cikgu berasa sungguh gembira kerana sempat untuk menumpang kasih di sini. Cikgu turut berbangga kerana berpeluang mengajar anak - anak murid yang begitu berminat untuk belajar. Semangat yang murid - murid tunjukkan untuk menghadapi UPSR sungguh mengagumkan.
  
     Cikgu amat berterima kasih kepada murid - murid kerana begitu menghormati guru - guru. Ingatlah pesanan cikgu, tunjukkan akhlak yang mulia walau di mana kita berada. Jadikan disiplin sebagai pegangan hidup. Ingat, hanya disiplin yang menjadikan kita orang yang berjaya di dunia dan akhirat.
Anak - anak didik yang diingati,
 
     Patah tumbuh, hilang berganti. Perginya cikgu, pasti ada pengganti yang lebih hebat. Teruskan semangat juang kalian, walau siapa pun yang mengajar kamu. Cikgu hanya mampu melihat dari jauh, mendoakan agar kalian menjadi insan yang mengharumkan nama sekolah, ibu bapa, dan negara satu hari nanti. Tentunya berita kejayaan memperolehi 5A yang kalian capai, menjadi hadiah yang paling berharga untuk cikgu.
   
    Berat hati ini untuk meninggalkan tempat, di mana susah senang kita harungi bersama. Pastinya cikgu akan kehilangan suara-suara nakal dan aksi lucu yang mencuit hati. Doakan kebahagiaan cikgu di tempat baru. Selamat tinggal anak - anak, maafkan segala salah silap cikgu. Kenang cikgu dalam doa kalian.
                         
 Ingatan Tulus Ikhlas Daripada,
     Puan Siti Haidah


Hampir semua murid dlm 6 Cekap nangis tauuu....kitorang ada ambik gambar masa sambutan maulidur rasul dngn hari khamis yng lepas..

                                                                 salah satu kek yng dibeli                                                      

Kek lagi satu...sedapp~pelbagai perisa ada :3

Secret Recipe tau!! :p

dari kiri,Haizatul,Ain,Syahira Shafiq,Cikgu Haidah,Aina Farahin,Radin Dafina dan akhir sekali,Syawani

Cikgu Haidah bersama Alya,Alya yng baru balik dari umrah..

Dari kiri,Aisya,Cikgu Haidah,Balqis,dan yng tengah atas tuh Syahirah Afeeqa

Asyik dari kiri jer,dari kanan lah pulakk,dari kanan Laila,Aqillah,Cikgu Haidah,Syahira dan Aisya

Cikgu Haidah bersama 3 Aiman :3, dari kanan Nuraiman,Cikgu Haidah,Aiman Harith,dan yng paling tinggi dalam sekolah nama dia Aiman Farhan..Aiman,Aiman dan Aiman XD

Yng pegang kek tuh Nuraiman,sebelah dia Omar dan Luqman atau dipanggil Sashikumar...haha XD

Ini xyah ckp nama la,hehe 

Hadiah dari Omar..

Yang ni pulak...hadiah dari,,,KAMI SEMUA!..dalam tin/tabung tuh ada kertas2 ucapan yng ditulis oleh murid2 6 Cekap,

Sebenarnya ada banyaaaaakkkk lagi hadiahh :3...memang banyak la...okey...nak tengok gambar masa maulidur rasul x?Macam2 kerenah ada :3

hehe,...baju oren tuh aqillah!..aqilahh gengster :p...ce teka sapa amik gamba nih...ce teka ce teka...Aineen la yng hamikk XD

ini? alahai...lawak ler... XD

Dafinaaaaaaa~...

Dafina n Aisya dalam kelas yng tersangatlah kecohh...mula2 dorang nak amik gamba yng lompat2 tuh ><...eh..tu macam pensilbox aqillah jer...haiyoo..pensilbox pon nak bergambar gakk

Okeyylaa..kita berhenti sampai sini jerlah yerkk..






                                             

happy happy happy happy me ^^

Yayy~! dah dpt keta baru!! beberapa hari yng lepas,,hehe ><...best woo keta baru Aineen,ada 2 skrin  kat blakang,1 skrin kat dpn nk tngk? tu..gamba atas tuh,ada 7 seat..nama kereta tuh Exora Prime~..best wooo..boleh tngk dvd,dngr lagu apa semua lah..

Hari ni nak lawat hanis,my bestfriend,dia dpt baby perempuan ^^..tu yng nk melawat hanis nih,Aineen pergi lawat hanis ngn aunty mar,^_^..kk la,nk makanggggg...byee.

-school-

hey evryone :3,dah lama tak updat kann..yerlarr sebokk dngn sekolah,sekolah,sekolah,ngeeee..

Happpy New Year 2013!!

Yeay.! dah masuk 2013!!..bye2 2012...farewell.. XD...here we come 2013..haip!!....UPSR!!!!BTW,Happy New Year 2013 everyone,apkah azam anda tahun ni?..semoga tercapai yer ><